ellensjo

hairtalk

Fått många frågor om hur jag får mitt hår så fint och långt osv på senaste. Så jag tänkte snacka lite om hår och ge lite tips till er nu. 

 

Undvik värme på håret. Om du har rakt hår eller endast lite vågigt ser jag inte någon anledning att platta håret till vardags? Det sliter på extremt mycket på håret och topparna går av eller klyvs på en gång och då måste du klippa bort allt det slitna sen ändå. Det är alltså svårt att spara till långt hår om man plattar eller lockar håret ofta. Samma sak med föning. Låt håret självtorka eller föna med kallluft. Somna dock inte med blött hår, då det också sliter på håret. Jag är själv dock väldigt dålig på det då jag ofta somnar med blött hår. Måste du dock använda värme så se till att spraya håret med värmeskydd innan.

 

Visste du att ett torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött, så därför om du har långt hår ska du helst kamma ut håret efter schamponeringen och inte använda borste då du lätt kan skada håret. Ett torrt hår kan du däremot borsta. 
Ett bra tips när du har balsam i håret är att då passa på att kamma igenom håret 
med en bred kam och lösa upp allt tovigt hår innan du sköljer ur balsamet så blir det enklare att reda ut håret. 

 

Sov i fläta, det gör att håret inte trasslar och slits när du sover. Även lite skön och vågig form på håret till nästa dag. 

 

Hårinpackning mår håret bra av minst en gång i veckan. Min favorit kommer ifrån märket "Redken". Låt hårinpackningen verka i en varm handduk eller samtidigt som du sitter i en bastu för extra stor effekt. 

 

Använd silkesdroppar ett par gånger i veckan i hårtopparna. Detta får håret att se mindre slitet ut och "klistrar" ihop kluvna hårtoppar. Jag använder mig bland annat av Lanza's silk serum som ni ser nedan. Ett tips är att applicera det i blött/fuktigt hår för då suger håret åt sig mer utav det. Superbra!

 

Låt bli hemmablondering. Jag har blonda slingor i mitt hår. Dessa gör jag hos en duktig frisören med folie. För hård blondering sliter endast på håret och gör håret torrt och risigt. Så blondera aldrig håret hemma bara för att det är billigare. Utan lägge istället pengar på att gå till en riktigt bra frisör som lägger naturliga slingor som det inte heller blir lika stor utväxt utav. Jag brukar klippa mig var fjärde månad kanske och slinga lika ofta om jag har råd annars mer sällan. Egentligen kan du toppa håret var 10de vecka men det har jag inte råd att göra så håller mig till var fjärde månad ungefär. 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas