ellensjo

homemade proteinbars

 Ingredienser:

1 dl hackade naturella nötter

2 dl fiberhavregryn

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1/2 dl russin

1 dl finhackade torkade dadlar

1 dl linfrön

1/2 dl färskpressad apelsin

finrivet skal från en apelsin

1 msk honung

3 äggvitor

topping:

100 g mjölkchoklad

100 g 70% mörk choklad 

- Blanda alla ingredienserna i en skål och rör till sist ner äggvitorna.

- Tryck ut smeten i två avlånga brödformar klädda med bakplåtspapper.

- Grädda mitt i ugnen i 125 grader i ca 25 minuter. 

- Smält chokaldsorterna var för sig och ringla över kakorna. Stoppa sedan in kakorna i kylen så att chokladen stelnar. Skär kakorna i bitarna, förvara sedan dem i kylen.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas