ellensjo

Kategori: skönhet

necessärdrömmar

makeup

 

Lite necessärdrömmar minsann. Skulle mer än gärna uppgradera min sminkväska just nu. Men fansen vad dyrt det är att lägga pengar på smink.

gelenaglar

 

Saknar verkligen att gå med fixade naglar. Naglarna ovan är seriös dem bästa jag haft. Jag älskar att ha fixade naglar och mina naglar går av så mycket lättare när jag inte fixar dem. Jag jobbar som sagt på Burger King och där kan jag inte ha gelenaglar. Så det suger. För jag känner mig verkligen så mycket piffigare när jag har vårdade naglar.  

hairtalk

Fått många frågor om hur jag får mitt hår så fint och långt osv på senaste. Så jag tänkte snacka lite om hår och ge lite tips till er nu. 

 

Undvik värme på håret. Om du har rakt hår eller endast lite vågigt ser jag inte någon anledning att platta håret till vardags? Det sliter på extremt mycket på håret och topparna går av eller klyvs på en gång och då måste du klippa bort allt det slitna sen ändå. Det är alltså svårt att spara till långt hår om man plattar eller lockar håret ofta. Samma sak med föning. Låt håret självtorka eller föna med kallluft. Somna dock inte med blött hår, då det också sliter på håret. Jag är själv dock väldigt dålig på det då jag ofta somnar med blött hår. Måste du dock använda värme så se till att spraya håret med värmeskydd innan.

 

Visste du att ett torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött, så därför om du har långt hår ska du helst kamma ut håret efter schamponeringen och inte använda borste då du lätt kan skada håret. Ett torrt hår kan du däremot borsta. 
Ett bra tips när du har balsam i håret är att då passa på att kamma igenom håret 
med en bred kam och lösa upp allt tovigt hår innan du sköljer ur balsamet så blir det enklare att reda ut håret. 

 

Sov i fläta, det gör att håret inte trasslar och slits när du sover. Även lite skön och vågig form på håret till nästa dag. 

 

Hårinpackning mår håret bra av minst en gång i veckan. Min favorit kommer ifrån märket "Redken". Låt hårinpackningen verka i en varm handduk eller samtidigt som du sitter i en bastu för extra stor effekt. 

 

Använd silkesdroppar ett par gånger i veckan i hårtopparna. Detta får håret att se mindre slitet ut och "klistrar" ihop kluvna hårtoppar. Jag använder mig bland annat av Lanza's silk serum som ni ser nedan. Ett tips är att applicera det i blött/fuktigt hår för då suger håret åt sig mer utav det. Superbra!

 

Låt bli hemmablondering. Jag har blonda slingor i mitt hår. Dessa gör jag hos en duktig frisören med folie. För hård blondering sliter endast på håret och gör håret torrt och risigt. Så blondera aldrig håret hemma bara för att det är billigare. Utan lägge istället pengar på att gå till en riktigt bra frisör som lägger naturliga slingor som det inte heller blir lika stor utväxt utav. Jag brukar klippa mig var fjärde månad kanske och slinga lika ofta om jag har råd annars mer sällan. Egentligen kan du toppa håret var 10de vecka men det har jag inte råd att göra så håller mig till var fjärde månad ungefär. 

 

 

 

cover all mix

 

Ny "Cover all mix" från Make Up Store

 

Köpte denna idag påväg hem från skolan. Nu börjar hösten och vintern komma då man inte längre kan gå osminkad eller bara i mineralpuder längre på samma sätt. Därför är denna "Cover all mix" toppen då jag inte använder foundation. Så kommer använda mig av denna concealer och mineralpuder nu framöver.

Upp