ellensjo

Kategori: Tankar

UTAN ATT STANNA UPP OCH TÄNKA

Det här är en sommar där jag inte ens ska ägna mig åt att tänka åt att grubbla. Jag ska bara köra. Bara göra det som får mig att vara glad. Utan att fundera över varför och vad som händer sen. Jag ska köra utan att stanna upp. Jag behöver det. Jag har vart fast för länge, fast i den dagliga banan. Behöver fler intryck och mindre tankar.

PRIORITERA DIN TID

Att prioritera sin tid rätt kan vara så otroligt svårt ibland. Fast det är något vi gör exakt hela tiden, varje dag så lär vi oss inte att prioritera rätt. Alla prioriterar olika eftersom vi alla gillar att göra olika saker olika mycket. Men nu tänkte jag berätta hur jag tycker att man ska prioritera sin tid. För tid är det viktigaste vi har. Ibland går tiden långsamt men ibland bara flyger tiden iväg, vilket är lite läskigt. 

Det jag tycker är allra viktigast är självklart familjen. Att man ska ägna sig mycket åt familjen. Speciellt nu när man blir äldre och kanske sticker iväg på egna högtidsfiranden, fester och sover borta mycket. Då får man inte glömma bort familjen. Man kan prioritera jämt. Till exempel så valde jag att fira midsommar nu tillsammans med min familj och våran familjs bekanta, istället för att sticka iväg på en annan midsommarfest tillsammans med andra vänner. För i år kände jag att jag ville fira midsommar tillsammans med min familj.

Sen kommer resterande nära och kära så som vänner och pojkvänner. Jag älskar att umgås med mina vänner och svårt att ersätta någon av dem. Det är dem som får mig att garva i vardagen och det är dem som jag festar och har kul tilsammans med. Men en sak jag så tydligt ser hos många, speciellt tjejer. Är att om en tjej får en ny kompis så kan hon lätt glömma bort sina äldsta och kanske bästavänner, då den nyare kompisen är mer intressantare just då. Tjejer som umgås i perioder med nya kompisar sen dör vänskapen ut och sen kommer en ny kompis till osv. Att aldrig ha en riktig lojal och nära kompis. Alla kanske inte har det, därför tycker jag det är så jävla onödigt att slösa bort en sådan vän och prioritera bort den vännen, och istället börja prioritera en nyare intressantare kompis framför den andra. 

När det kommer till pojkvänner, så när man är förälskad så fastnar man lätt i sin lilla kärleksbubbla och ser inget annat än honom. Inget är så viktigt som honom. Men egentligen är det ju inte så för det kan lika gärna vara slut imorgon och då har man ingenting förutom ett brustet hjärta. Så alla ni förälskade galningar, glöm för sjutton inte bort era vänner och eran familj. Det är inte dem som ska prioriteras bort när man blir kär utan den tiden får man hitta på annat vis. Du kanske får mindre egentid då man har tid att till exempel kolla serier och eller vad man nu gör på sin egentid. Men jag tycker inte att man ska ta tid från till exempel träning eller från någon annan hobby. För det är viktigt att ha en hobby också. Och visst så kanske man inte hinner va lika mycket med vänner som innan man hade en pojkvän. Men då kan man fortfarande höra av sig till sina vänner och visa att man fortfarande bryr sig osv. För annars tappar man dem till slut. Och till slut kanske man står ensam. Man kan också kombinera och umgås med både pojkvänner och vänner samtidigt. Presentera pojkvännen ordentligt för sina vänner och familj, för att kunna kombinera. Familjen kanske är svårare att tappa än vänner och det är det som är så bra med familjen och det är därför den är så viktig. Så håll hårt i era vänner, samtidigt som du håller hårt om din kärlek. För det är de som hjälper dig att laga ditt brustna hjärta i slutändan.